NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

Xerrada «Pensar la diversitat de gènere en la infància» a càrrec de Miquel Missé

Pensar la diversitat de gènere

L’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Institut-Escola Montseny presenta la xerrada «Pensar en la diversitat de gènere en la infància», a càrrec de l’activista trans Miquel Missé. L’acte tindrà lloc el proper dimarts 29 de març a les 18h al Centre Cívic 1 d’Octubre. L’AFA formula aquesta proposta en el marc del seu objectiu de treballar per la inclusió i el respecte a la diversitat tant en l’entorn escolar com en la resta de la societat.

La ponència proposa als espectadors qüestionar-se el sistema binari home/dona i totes les connotacions culturals associades. En definitiva, entendre el gènere des d’una perspectiva canviant i fluida, un procés subjecte a canvis al llarg de la vida de les persones. L’objectiu és transmetre aquesta visió a la mainada per a que obrin la mirada des de l’inici, així com acompanyar-los per tal que visquin la seva identitat i sexualitat de forma oberta, respectuosa i inclusiva.

Miquel Missé és sociòleg i activista trans. Els seus interessos es centren en la promoció d’una cultura trans plural i crítica, així com la difusió de referents amb experiències de gènere diverses i transformadores. Per això està implicat en diverses línies de treball que van des de la investigació, la pedagogia i la generació de projectes en els quals enllaçar cultura i pensament.