NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

Retirada del cablejat elèctric aeri de la plaça de la Vila

20220523_141334

Aquest dilluns han començat els treballs de retirada de les línies elèctriques aèries de baixa tensió de l’entorn de la plaça de la Vila i l’edifici de l’Ajuntament. Es tracta d’una actuació en la línia de dignificació i millora del paisatge urbà del centre històric de la Vila.

Actualment la línia elèctrica de baixa tensió que alimenta els habitatges i equipaments de la zona presenta un traçat aeri amb creuaments en diagonal i connexions als habitatges particulars. Els treballs que avui s’inicien consisteixen en eliminar aquests creuaments aeris per tal de deixar una vista de la plaça el més neta possible de cablejat.

Les connexions elèctriques es realitzaran a través del grapat de les línies a les façanes dels edificis de la zona d’actuació, que engloba la plaça de la Vila i els punts dels carrers Nou, Capellans i els Jardins de Teresa Solà que envolten l’edifici de l’Ajuntament. El soterrament de les línies es produirà en els punts on no es pugui realitzar la instal·lació per grapat de les línies, ja sigui per falta de continuïtat d’edificis o per la necessitat de passar-les a l’altra banda del carrer.

Amb aquesta actuació continuen les millores de l’entorn del nucli històric del municipi iniciades anys enrere amb l’objectiu de rehabilitar i embellir el patrimoni històric i arquitectònic del centre de la Vila. El termini d’execució previst és d’aproximadament un mes, amb un pressupost de 20.454,48€, I.V.A. inclòs.