NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

Projecte «Activa’t amb la natura» a Breda

ACTIVAT NATURA

Dipsalut posa en marxa la prova pilot «Activa’t amb la natura», per a la formació de grups per practicar exercici físic a la natura. Aquest projecte es durà a terme a onze municipis de la demarcació de Girona, entre els que s’inclou Breda. L’objectiu és començar aquesta mateixa primavera.

Es tracta de 20 sessions de 2 hores cadascuna per fer exercici físic (caminades i marxa nòrdica), en un entorn natural que afavoreixi activitats de connexió tant amb la natura com amb el grup (relaxació guiada, exploració sensorial, descoberta naturalista, etc). El projecte «Activa’t amb la natura» servirà com a base per a un estudi que busca determinar l’impacte sobre la salut de participar en aquestes sessions periòdiques en entorns naturals. Es busca generar evidència científica dels beneficis de realitzar activitat física a la natura sobre l’estat de salut general i el benestar de les persones. L’estudi es durà a terme en col·laboració amb el Grup Nat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Per formar aquests grups es busca majoritàriament persones amb edats compreses entre els 40 i els 70 anys a qui es prescriu o recomana exercici físic a la natura per tal de millorar el seu estat de salut general. La franja escollida s’ha limitat per a una major facilitat a l’hora d’avaluar els resultats de l’estudi.

Tothom qui estigui dins d’aquesta franja d’edat i vulgui formar part d’aquest grup de sortides d’activtat física a la natura pot contactar amb Ramon Cortés, al número de telèfon 669 911 626 o el correu electrònic rcortes@itinerarisiparcsdesalut.cat. Les persones que participin rebran un lot d’obsequi.