NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

«Programació per motius», els teus tràmits i consultes no urgents a l’atenció primària a cop de clic

Cita-per-motius-AP

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa a l’ABS Breda-Hostalric la «Programació per motius» un nou model de gestió de consultes i visites tràmits no urgents a l’atenció primària. La ciutadania podrà escollir entre els 22 motius freqüents de consulta i serà adreçada directament al professional assignat a cada motiu.

Amb aquesta nova eina, i només amb uns clics, es podran fer gestions com sol·licitar baixes laborals, la cura de ferides o nafres, el seguiment de diagnòstics, renovar plans de medicació o altres tràmits administratius relacionats amb l’atenció primària no urgent. Es pot accedir a través del portal La Meva Salut, a través del seu apartat «Cita prèvia», o del web citasalut.gencat.cat. En el cas d’aquesta nova pàgina caldrà identificar-se amb el CIP, la combinació de lletres i números que apareix a la targeta sanitària. Seguidament l’usuari rebrà un codi per SMS al seu telèfon, que haurà d’introduir en la pestanya que li apareixerà. Fet aquest pas, se li donarà accés a la pantalla principal.

Aquesta és una via complementària que Salut posa a disposició de la ciutadania per a agilitzar els tràmits no urgents i poder destinar més temps efectiu a visites mèdiques i a urgències. Per tant, tothom pot seguir utilitzant la resta de canals de comunicació amb el sistema de forma habitual.

La implementació d’aquesta nova eina a la nostra Àrea Bàsica de Salut implica una optimització dels fluxos de treball del personal dels centres, factor que afavorirà l’eficiència dels mateixos i que repercutirà en una millor qualitat del servei.