PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

PROPOSTA 1

Un pati per als nadons de l’Escola Bressol

Descripció breu i precisa de la proposta: En els darrers anys l’escola bressol ha engegat un projecte de renovació de l’exterior de l’escola per convertir-lo en un jardí on els infants del nostre poble puguin gaudir d’allò més amb multitud de propostes pensades especialment per ells i que fan que el pati esdevingui una aula més de l’escola. Aquest projecte no estarà complert fins que fem un racó per als més menuts de l’escola, els nadons.

Així doncs, presentem el pressupost per fer una zona de joc on els nadons puguin sortir amb total seguretat.

Pressupost aproximat de l’acció: 6.200,00 €

PROPOSTA 2

Hort urbà al Centre de Serveis pels usuaris del Taller de memòria

Descripció breu i precisa de la proposta:Construcció d’un hort urbà per ús dels usuaris del Taller de memòria i com element pe a possibles col·laboracions amb d’altres col·lectius, exemples: l’Escola Montseny, l’Institut Vescomtat de Cabrera o l’Espai Jove.

Amb 2 taules per desenvolupar 2 centres d’interès: Plantes aromàtiques i flors. Verdures i hortalisses.

Composició: 2 taules de cultiu de 2m. Amb un kit de rodes, minitúnel o manta tèrmica, terra, eines (regadores, aixadell, rastrillo, guants, pales, pinxo, plantador, etc.). Sistema de compostatge. Pulveritzadors, dipòsit d’aigua, mànega, galleda, banc de treball. Etiquetes i marcadors

Pressupost aproximat de l’acció: 1.300,00 €

PROPOSTA 3

Introducció al món digital al Taller de Memòria de Breda

Descripció breu i precisa de la proposta: Es tracta d’apropar les usuàries i els usuaris al món de les noves tecnologies de forma lúdica, utilitzant equipaments digitals com tauletes i utilitzant apps com sopa de lletres, mots encreuats, puzles, pintar dibuixos, cultura general, etc.

I a comprendre la interacció amb el món digital i a partir d’aquí, aprofundir en altres aplicacions i en les xarxes socials.

Material que es demana: 6 tablets amb fundes i suports de sobretaula

Pressupost aproximat de l’acció: 790,00 €

PROPOSTA 4

Material per festes disponible per a totes les entitats del poble

Descripció breu i precisa de la proposta:Compra de carpes i neveres-botellers per a què estiguin a disposició de qualsevol entitat del poble quan es realitzi alguna activitat ludicofestiva.

Les carpes són impermeables i ignífugues. Estan guardades en bosses especials sense que es facin malbé i porten el logotip de l’Ajuntament de Breda.

Les neveres-botellers són d’acer inoxidable per evitar que el material es faci malbé.

Pressupost aproximat de l’acció: 10.879,40 €

PROPOSTA 5

Canviar la caldera de les dutxes del vestidor de les Piscines Municipals

Descripció breu i precisa de la proposta: La caldera que hi ha actualment a la piscina gasta molt i té molt poc volum d’acumulació, això fa que la gran majoria dels usuaris de la dutxa no tinguin aigua calenta.

Per això demano el canvi de caldera per una d’energia renovable i amb molta més capacitat, preparada també per si en un futur es posessin plaques solars.

Pressupost aproximat de l’acció: 4.611,31 €

PROPOSTA 6

Condicionament de les instal·lacions del Camp d’Esports Municipal

Descripció breu i precisa de la proposta:El camp municipal d’esports és una instal·lació en la que des dels darrers 15 anys ha tingut una inversió, més limitada en quan al seu condicionament i manteniment, arribant a un estat de deixadesa alarmant. En els darrers mesos, gràcies a la voluntat i esforç de la Junta de la UE Breda i al suport de l’Ajuntament s’han pogut adequar part de les seves instal·lacions, però queda molta feina endarrerida per fer.

Els punts a adequar són:

  • El marcador (està malmès i no es llegeixen els números)
  • Adequació del terra de les grades i col·locació de seients a part de la mateixa (donada la seva antiguitat, el formigó s’està desprenent amb el conseqüent risc que algú en pugui fer un mal ús així com els aficionats es puguin fer mal a nivell de prevenció de riscos, tanmateix adequar part de l’espai per tal de poder seure amb comoditat)
  • Banquetes per als jugadors de futbol -7 (per practicar l’esport de manera adient durant els partits i preservar als nens/es quan plou)
  • Mobiliari dels vestidors (banquetes i penjadors que estan en mal estat i en casos trencats)
  • Habitació del material (on caldria fer una petita inversió per tal de poder ordenar el material)

Pressupost aproximat de l’acció: 20.000 €

PROPOSTA 7

Parc exterior d’entrenament (Parc de Cal·listènia)

Descripció breu i precisa de la proposta: Instal·lació d’un parc de cal·listènia perquè tothom pugui entrenar amb el propi pes corporal a l’aire lliure.

Pressupost aproximat de l’acció: 4.500 €