NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

Nova sessió del Cicle Gaudí a Breda amb la pel·lícula «Las buenas compañías»

Notícia

El proper dijous 19 d’octubre a partir de les 20.30h la Sala Gran del Cercle Bredenc acollirà una nova sessió de cinema del Cicle Gaudí, un projecte que acosta el cinema català arreu del territori. La pel·lícula amb escollida per aquest mes de març és «Las buenas compañías», una pel·lícula de Sílvia Munt.

«Las buenas compañías» està basada en una història real. Ambientada al País Basc a l’any 1977, explica la lluita feminista pel dret a l’avortament a l’Espanya de la transició democràtica, aconseguir l’aprovació del dret a l’avortament i com s’establien xarxes per avortar a França mentre no s’aconseguia i la reclamació d’amnistia per a «les 11 de Basauri», un grup de dones d’aquesta localitat que van viure un procés penal de 1976 a 1985 acusades d’haver avortat. El cas va impulsar la llei de l’avortament a Espanya, aprovada l’any 1985.  Es centra en la figura de la Bea, interpretada per Alícia Falcó, una noia de 16 anys se suma als aires de canvi que recorren l’estat després de la mort de Franco. Comença a col·laborar amb un grup de dones per visibilitzar la causa femnista i aconseguir l’aprovació del dret a l’avortament. La seva actitud rebel es trobarà amb un sentiment inesperat que trastocarà el seu món interior. Al llarg d’aquests mesos, farà molt bona amistat amb la Miren (Elena Tarrats), una noia més gran que ella i de bona família. El seu compromís polític i la seva relació amb la Miren marcaran un abans i un després a la seva vida.

Estrenada el maig de 2023, «Las buenas compañías» és una producció hispano-francesa que compta amb la participació de RTVE, EiTB i TV3. Ha estat guardonada amb el premi del públic al millor llargmetratge al 20è Festival de Cinema i Drets Humans de Sant Sebastià i el premi del jurat jove a la millor pel·lícula del Festival de Cinema de Màlaga.

El Cicle Gaudí és un projecte impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català juntament amb altres institucions que té com a objectiu promoure el consum de cinema català a tot el territori de llengua catalana, prestigiar la cinematografia feta aquí i fomentar un hàbit de consum en el públic. Per assolir-ho s’ha creat una xarxa estable de sales a Catalunya que porta cada mes una pel·lícula catalana a més d’un centenar de poblacions de tot el territori. Arriba allà on la ciutadania no té un accés fàcil a l’oferta en pantalla gran, ja sigui per manca de sala de cinema o bé per absència de programació catalana a les sales de cinema properes.

L’entrada general té un preu de 4,5€. També hi haurà entrades a un preu reduït de 3€ per a aquelles persones que tinguin el Carnet Jove, siguin sòcies de la Federació d’Ateneus de Catalunya o habitin al Baix Montseny. Per altra banda, amb la targeta del Club Vanguardia es podran aconseguir dues entrades al preu d’una.