NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

Nova sessió del Cicle Gaudí a Breda amb la pel·lícula documental «20.000 especies de abejas»

Notícia

Després de la pausa de l’estiu el proper dijous 21 de setembre a partir de les 20.30h la Sala Gran del Cercle Bredenc acollirà una nova sessió de cinema del Cicle Gaudí, un projecte que acosta el cinema català arreu del territori. La pel·lícula amb escollida per aquest mes de març és «20.000 especies de abejas», una pel·lícula d’Estibaliz Urresola.

«20.000 especies de abejas» explica la història de la Cocó, una nena de vuit anys que no encaixa en les expectatives de la resta de la gent. No entén la raó, ni tampoc per què tothom insisteix en dir-li Aitor. No es reconeix en aquest nom ni en la mirada de la resta de persones. La seva mare, l’Ane, que es troba en una profunda crisi professional i sentimental, aprofitarà les vacances per anar al seu poble natal amb els seus tres infants, juntament amb la seva mare i la seva tieta, especialitzada en la cria d’abelles i la producció de mel. Aquest estiu a la casa familiar canviarà les seves vides i obligarà a aquestes dones de tres generacions diferents a fer front als seus dubtes i a les seves pors.

«20.000 especies de abejas» aborda la recerca de la identitat de gènere d’una nena trans de només 8 anys, que no es reconeix en el cos amb el que havia nascut, al temps que afronta els reptes que suposa que la seva realitat topi contra les creences de diversos membres de la seva família.

Estrenada l’abril de 2023, «20.000 especies de abejas» va ser guardonada amb la Bisnaga d’Or del Festival de Màlaga. La seva protagonista, la jove Sofia Otero, va guanyar l’Ós de Plata per la millor interpretació protagonista del Festival Internacional de Cinema de Berlin.

El Cicle Gaudí és un projecte impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català juntament amb altres institucions que té com a objectiu promoure el consum de cinema català a tot el territori de llengua catalana, prestigiar la cinematografia feta aquí i fomentar un hàbit de consum en el públic. Per assolir-ho s’ha creat una xarxa estable de sales a Catalunya que porta cada mes una pel·lícula catalana a més d’un centenar de poblacions de tot el territori. Arriba allà on la ciutadania no té un accés fàcil a l’oferta en pantalla gran, ja sigui per manca de sala de cinema o bé per absència de programació catalana a les sales de cinema properes.

L’entrada general té un preu de 4,5€. També hi haurà entrades a un preu reduït de 3€ per a aquelles persones que tinguin el Carnet Jove, siguin sòcies de la Federació d’Ateneus de Catalunya o habitin al Baix Montseny. Per altra banda, amb la targeta del Club Vanguardia es podran aconseguir dues entrades al preu d’una.