NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

Nova sessió del Cicle Gaudí a Breda amb la pel·lícula «Un cel de plom»

Notícia

El proper dijous 21 de desembre a partir de les 20.30h la Sala Gran del Cercle Bredenc acollirà una nova sessió de cinema del Cicle Gaudí, un projecte que acosta el cinema català arreu del territori. La pel·lícula amb escollida per aquest mes és «Un cel de plom», protagonitzada de Nausicaa Bonnin i dirigida per Miquel Romans. «Un cel de plom» es va estrenar l’abril de 2023.

«Un cel de plom» explica la vida de Neus Català, com va sobreviure als camps de concentració nazis i la seva posterior lluita per la memòria. El film es situa l’any 1944, un any abans de l’alliberació dels camps de concentració. Un grup de dones, conegut com el «Comando de les gandules» i en el que es trobava Neus Català, va sabotejar la fàbrica de producció de bales de Txecoslovàquia on eren forçades a treballar. A més d’aquest fet, explica altres passatges de la Neus, compromesa tota la vida amb els valors republicans i feministes. La pel·lícula està basada en la novel·la homònima de Carme Martí.

El Cicle Gaudí és un projecte impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català juntament amb altres institucions que té com a objectiu promoure el consum de cinema català a tot el territori de llengua catalana, prestigiar la cinematografia feta aquí i fomentar un hàbit de consum en el públic. Per assolir-ho s’ha creat una xarxa estable de sales a Catalunya que porta cada mes una pel·lícula catalana a més d’un centenar de poblacions de tot el territori. Arriba allà on la ciutadania no té un accés fàcil a l’oferta en pantalla gran, ja sigui per manca de sala de cinema o bé per absència de programació catalana a les sales de cinema properes.

L’entrada general té un preu de 4,5€. També hi haurà entrades a un preu reduït de 3€ per a aquelles persones que tinguin el Carnet Jove, siguin sòcies de la Federació d’Ateneus de Catalunya o habitin al Baix Montseny. Per altra banda, amb la targeta del Club Vanguardia es podran aconseguir dues entrades al preu d’una.