NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

Nova sessió del Cicle Gaudí a Breda amb la pel·lícula «Saben aquell»

Notícia

El proper dijous 18 d’abril a partir de les 20.30h la Sala Gran del Cercle Bredenc acollirà una nova sessió de cinema del Cicle Gaudí, un projecte que acosta el cinema català arreu del territori. La pel·lícula amb escollida per aquest mes és «Saben aquell», dirigida per David Trueba i protagonitada per David Verdaguer i Carolina Yuste.

«Saben aquell» és un retrat dels primers anys de la carrera de l’humorista Eugenio. A la Barcelona de finals dels anys 60, Eugenio Jofra, un jove joier, coneix la Conxita i s’enamora a l’instant. Aprèn a tocar la guitarra per acompanyar la Conxita, lluitant així contra la seva por escènica. Així comença la carrera musical del grup «Els Dos». Quan la Conxita ha de marxar de Barcelona durant dues setmanes, l’Eugenio duu les actuacions ell sol, convertint-se en un fenòmen de l’humor alternatiu de la ciutat. Poc a poc tots dos van elaborant el personatge: la camisa negra, les ulleres, el tamboret, el tabac i el got de tub, així com altres elements que van convertir l’Eugenio en un èxit inesperat a una Espanya deprimida que buscava riure de forma desesperada. El títol de la pel·lícula fa referència a la frase amb la que Eugenio començava tots els seus acudits: «Saben aquell que diu…».

El Cicle Gaudí és un projecte impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català juntament amb altres institucions que té com a objectiu promoure el consum de cinema català a tot el territori de llengua catalana, prestigiar la cinematografia feta aquí i fomentar un hàbit de consum en el públic. Per assolir-ho s’ha creat una xarxa estable de sales a Catalunya que porta cada mes una pel·lícula catalana a més d’un centenar de poblacions de tot el territori. Arriba allà on la ciutadania no té un accés fàcil a l’oferta en pantalla gran, ja sigui per manca de sala de cinema o bé per absència de programació catalana a les sales de cinema properes.

L’entrada general té un preu de 4,5€. També hi haurà entrades a un preu reduït de 3€ per a aquelles persones que tinguin el Carnet Jove, siguin sòcies de la Federació d’Ateneus de Catalunya o habitin al Baix Montseny. Per altra banda, amb la targeta del Club Vanguardia es podran aconseguir dues entrades al preu d’una.