NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

Nadal 2022 a Breda

CARTELL

Consulteu el programa aquí: PROGRAMA NADAL 2022

Un any més Breda celebrarà el Nadal amb un seguit d’activitats per a tots els públics. Des del 11 de desembre i fins el 9 de gener hi haurà prop d’una vintena d’actes festius tradicionals d’aquesta època de l’any. Els actes començaran dissabte 11 amb la caminada solidària del Centre Excursionista Breda. La sortida serà des del local del CEB a l’esplanada de Can Xifré i serà d’uns 10 quilòmetres per les rodalies del municipi. Per participar es demana un donatiu de 5€ que es destinarà a La Marató de TV3.

Les activitats continuaran durant el proper cap de setmana, el dels dies 16, 17 i 18 de desembre, en el que diverses entitats, associacions i col·lectius del municipi organitzaran actes també a benefici de La Marató de TV3, que enguany està dedicada a la salut cardiovascular. El gruix de les activitats tindran lloc el matí de diumenge 18 a la plaça Lluís Companys, però hi haurà d’altres. Podeu consultar-les totes al següent enllaç: https://www.breda.cat/la-marato-2022-a-breda-2/.

També el diumenge 18 tindrà lloc un dels actes més destacats del Nadal al municipi, el Pessebre Vivent de Breda, que arriba a la seva 11a edició. Entre les 18h i les 21h el nucli històric de Breda tornarà a transformar-se en una postal idíl·lica de Nadal gràcies a l’acte organitzat per Dones de Breda. Com és habitual representarà més d’una vintena d’escenes relacionades amb el naixement de Jesús amb la participació de més de 200 figurants i més de 50 col·laboradors, entre ells diferents masies del poble. Com també és costum, l’organització donarà 0,50€ de cada entrada venuda a La Marató de TV3.

Un any més l’alumnat de l’Institut-Escola Montseny tornaran a ser protagonistes. El dimecres 21 de desembre a les 20.30h el Cercle Bredenc acollirà la tradicional Cantada de Nadales que prepara tot l’alumnat i professorat del centre educatiu. La Sala Gran del Cercle també acollirà l’altra activitat musical inclosa al programa. El 30 de desembre a partir de les 21h tindrà lloc el Concert de Nadal organitzat conjuntament pel Cercle Bredenc i Dones de Breda. Enguany comptarà amb l’actuació de La Principal de La Bisbal juntament amb la cantant Esther Buqueras. També trobareu més informació en programes a part.

Durant aquestes festes nadalenques el municipi es tornarà a omplir d’il·lusió gràcies a unes visites molt especials. El 18 de desembre a partir de les 17.30h arribarà a la plaça Lluís Companys el Tió de Nadal, que repartirà regals per a la mainada en un acte organitzat per la Unió de Botiguers i Comerciants de Breda. Cadascú haurà de portar el seu propi bastó. Els matins dels dies 23 i 24 de desembre els Patges Reials de Ses Majestats els Reis d’Orient visitaran els comerços associats a l’UBIC. Per altra banda, els Patges Reials també seran els encarregats de recollir les cartes de tota la mainada per a que Ses Majestats coneguin els desitjos de tothom. Podreu entregar personalment als Patges Reials les vostres cartes els dies 30 de desembre de 17h a 19h i 31 de desembre, de 11 a 13h a la plaça de la Vila. Cal escriure bé el nom i l’adreça a la carta per tal que els Reis puguin tornar resposta. En cas que algú no pugui anar a lliurar la seva carta als actes dels dies 30 i 31 podrà fer-ho dipositant-la a les bústies reials que hi haurà del 28 de desembre al 2 de gener a l’entrada de l’Ajuntament i a la Llibreria Trèvol. Un cop rebudes les cartes, que tothom estigui ben atent, ja que el dimarts 3 de gener a partir de les 15.30h els Patges Reials visitaran les cases de Breda per fer entrega de les cartes contestades per Ses Majestats els Reis d’Orient a tothom qui els hagi enviat una carta primer. Finalment la nit del 5 de gener tindrà lloc la cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient. A les 18.30h Melcior, Gaspar i Baltasar sortiran del Passeig de les Escoles per fer un recorregut pel municipi que els durà fins la plaça de la Vila, on tindrà lloc la seva rebuda. Posteriorment es traslladaran al Cercle Bredenc on rebran la mainada.

El final del Nadal a Breda tornarà a tenir l’esport com a protagonista. El 8 de gener la Penya Barcelonista de Breda tornarà a ajudar a recuperar-se dels excessos amb el menjar amb la cursa «Crematorrons». Les inscripcions tenen un preu de 8€ amb esmorzar inclòs i s’hauran de fer el mateix dia de la cursa a partir de les 7h al local de la Penya Barcelonista. La sortida serà a les 8.30h.

Les festes de Nadal acolliran altres tradicionals al municipi, el Parc Infantil de Nadal els propers 2, 3 i 4 de gener al Poliesportiu Municipal o la Quina “Stick” del Club Patí Breda, que enguany serà els dies 25 i 26 de desembre, al Cercle Bredenc. Enguany s’hi suma al programa una de les novetats del programa d’actes de Nadal d’enguany. El dijous 15 de desembre a partir de les 20.30h el Cercle Bredenc acollirà la projecció de la pel·lícula “La Voluntària”, protagonitzada per Carmen Machi. Aquesta activitat es celebra en el marc de l’adhesió de Breda al Cicle Gaudí, un projecte que acosta el cinema de producció catalana arreu del territori. Cada mes es projectarà un film diferent. Trobareu més informació en programes a part.

Per altra banda, diversos restaurants del municipi s’hi sumen amb l’elaboració dels “Menús de Nadal”, que podeu consultar al final del programa d’actes, que trobareu a l’inici d’aquest article.

El programa d’activitats de Nadal arribarà properament a totes les llars del municipi. Totes les activitats anunciades en aquest programa estan subjectes a canvis o anul·lacions.