Tel. 972 870 012|info@breda.cat
Loading...
Cargando Eventos

Presentació de la campanya «21 dies. D’entrada en català» al Centre Cultural Els Forns

Aquest proper dijous 2 de març el Centre Cultural Els Forns acollirà la presentació a Breda de la campanya «21 dies. D’entrada en català», una iniciativa del Consorci per a la Normalització Lingüística de Girona. La campanya té per objectiu que reflexionar sobre l’ús que fem de la llengua quan ens adrecem a un desconegut o a una persona que d’entrada no parla català (tot i que potser el sap o l’entén perfectament). . L’acte comptarà amb la presència de l’escriptora Maria Mercè Roca.

L’Ajuntament de Breda s’ha adherit a aquesta campanya per incentivar la població, especialment la joventut, a mantenir el català sempre que sigui possible, tot i que l’interlocutor parli en castellà. Segons les estadístiques, 8 de cada 10 catalanoparlants canvien de llengua quan algú els parla en castellà, una conducta considerada perjudicial per a la supervivència del català perquè fa que desaparegui de tots els espais i dificulta que els qui encara no el parlen el puguin aprendre i practicar.

Per aquest fet és necessari canviar aquest hàbit a fi de fer la llengua útil i necessària i per ajudar els qui l’aprenen a practicar-la fora de l’aula. Per tant, el repte és mantenir el català sempre, a tot arreu i amb tothom. El repte tindrà 21 dies de durada, ja que aquest és el temps que es considera que aquest és el temps necessari per canviar un hàbit. Un cop assolits aquests 21 dies l’objectiu és continuar mantenint aquesta conducta, però serà més senzilla ja que ja s’haurà convertit en un costum.

Podeu trobar tota la informació sobre la campanya al web del Consorci per a la Normalització Lingüística de Girona: CAMPANYA «21 DIES. D’ENTRADA EN CATALÀ»

Ir a Arriba