NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

Comunicat en relació a les atraccions de fira de la Festa de l’Ajust

Escut Breda

Com cada any per aquestes dates, el passat 14 d’abril es van dur a terme la presa de mides a l’aparcament de la Plaça Lluís Companys per determinar l’espai destinat a les atraccions i firaires de la Festa de l’Ajust d’enguany.

Després de comprovar in situ que les peticions dels firaires superaven de llarg el que s’havia sol·licitat formalment, es va fer palès que els requisits mínims de distància entre atraccions i seguretat no es respectaven, fet que l’Ajuntament no pot tolerar de cap de les maneres.

En aquest mateix sentit doncs, i atenent-nos a criteris tècnics i de legalitat, des de l’Ajuntament s’ha dut a terme una negociació amb els firaires al llarg d’aquests 10 dies i s’ha arribat a proposar fins a 3 distribucions possibles de les parades i atraccions; essent totes elles descartades pels firaires per motius no suficientment clars i que responen més a interessos corporativistes que no pas a l’interès públic i a la seguretat de les instal·lacions.

És per això que després de múltiples intents d’arribar a una solució acceptable per les totes les parts i després de rebre les reiterades negatives de la comunitat de firaires ens veiem amb l’obligació d’emetre aquest comunicat i anunciar que enguany no hi haurà firaires a l’aparcament de la Plaça Lluís Companys.

Vagi per endavant que la voluntat de l’Ajuntament és que els firaires puguin participar de la Festa de l’Ajust i que petits i grans podem gaudir de les activitats que s’hi ofereixen. Ara bé, aquesta voluntat no pot anar en detriment d’altres aspectes tan rellevants com són la seguretat i distància de les atraccions, el compliment de la normativa i el mínim respecte envers la tasca dels i les treballadores de l’Ajuntament.

És evident que com a poble ens agradaria poder gaudir de les atraccions i parades com cada any, però no estem disposats a fer-ho a qualsevol preu i obviant criteris bàsics com els de la seguretat i legalitat. Entenem que la seguretat dels nens i nenes de Breda és un tema cabdal i suficientment rellevant com per marcar línies vermelles que no podem traspassar.