NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

Campanya de donació de sang al Centre Cívic 1 d’octubre

Notícia

Breda acollirà una nova campanya de donació de sang aquest dijous 20 de juny. Un equip del Banc de Sang i Teixits s’instal·larà a la Sala Polivalent del Centre Cívic 1 d’Octubre on procedirà a la recollida de sang i de plasma de 16h a 21h. Per tal d’evitar aglomeracions es recomana accedir amb cita prèvia. Es pot concretar a la següent pàgina web: RESERVA CITA PRÈVIA PER DONAR SANG.

Actualment les reserves de sang són molt baixes, pel que són necessàries el máxim de donacions possibles. A data d’avui, cada dia es necessiten unes 1.100 donacions diàries.

Poden donar totes les persones de 18 a 70 anys que pesin més de 50 Kg i que es trobin bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades cada any, mentre que pels homes aquesta xifra augmenta a quatre vegades. Això sí, ha de passar un mínim de dos mesos entre donacions. Per altra banda, les persones que han tingut Covid recentment o s’han administrat una vacuna i han tingut algun efecte derivat de la mateixa hauran d’esperar 14 dies després del final de la simptomatologia. Per altra banda, es demana als homes que han tingut Covid en els darrers 6 mesos que donin plasma, ja que és molt necessari a causa de les darreres variants Òmicron.