NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

Aquest dimecres 15 de març s’inicia la prohibició de fer foc al bosc fins el 15 d’octubre

CAP FOC AL BOSC

A partir d’aquest dimecres 15 de març comença la prohibició emesa pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya d’encendre foc en terreny forestal sense autorització segons el decret 64/1995. Segons aquesta normativa, fins el 15 d’octubre no es podrà encendre en els terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta, sigui quina en sigui la finalitat.

La prohició afecta especialment a restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, així com a marges pròxims a zones forestals. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

En el cas de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, només es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

La situació d’excepcionalitat per sequera fa que s’incrementi encara el risc d’incendi forestal. Amb l’entrada de la primavera i en absència de pluges importants, les condicions favorables al foc s’incrementen i el nombre d’incendis podria continuar sent superior a la mitjana de l’època principalment durant els episodis de vent. Per tant cal seguir les instruccions en tot moment i actuar amb la màxima precaució.