NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

A partir del 15 d’octubre continua vigent la prohibició de cremar restes vegetals

Imatge

La prohibició de cremar restes vegatals seguirà activa a partir d’aquest dissabte 15 d’octubre. Tot i que el passat 15 d’octubre va acabar el període de prohibició de de fer foc en terreny forestal sense autorització per l’alt risc d’incendis, continua activa la prohibició de cremar de restes vegetals i agràries. La prohibició afecta especialment a restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria.

El passat 8 d’abril va entrar en vigor la llei 8/2022 “Llei de sòls i residus contaminats per a una economia circular”, que prohibeix de forma general la crema de residus vegetals en entorns silvícoles i agrícoles. El principal canvi d’aquesta llei respecte a l’anterior, que datava de 2011 i ara no té efecte, es troba en que ja no es poden tramitar comunicacions de crema a l’administració.

Per tant ja no es poden cremar residus vegetals com restes de poda o d’altres aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, entre d’altres. Per a la seva gestió s’han d’utilitzar altres mètodes com l’autocompostatge o la trituració, que s’ha de portar a la Deixalleria Municipal en el seu horari habitual o treure’l amb el cubell de fracció vegetal els seus dies corresponents de recollida -dimecres, divendres i diumenge-. Només hi ha dues excepcions en les que es permet la prèvia amb comunicació de crema prèvia: per motius fitosanitaris com l’extinció de plagues, sempre que no hi hagi cap altra alternativa, i per a prevenir el risc d’un possible incendi.

No obstant, el Congrés dels Diputats està preparant una esmena a aquesta llei que derogarà l’article que prohibeix la crema d’aquests residus, tot i que encara aquesta esmena s’ha aprovat de forma definitiva, pel que no està en vigor i, per tant, la prohibició de cremar restes vegetals continua activa. A dia d’avui no hi ha una data determinada d’aquest canvi legal i no hi ha data per a que aquesta prohibició deixi de tenir efecte.