NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

Un treball de restauració posa al descobert un dibuix preparatori de la font de Santa Anna de Barcelona

Notícia

El Museu Josep Aragay ha aconseguit una subvenció de 2.625,70€ del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a treballs de restauració. La subvenció cobreix la restauració de dues peces de la reserva: una pintura a l’oli, “Retrat de Natàlia Solà” (1950), i un dels dibuixos preparatoris per als plafons ceràmics de la font de Santa Anna de Barcelona (1917-18).

El “Retrat de Natàlia Solà” és un oli sobre tela dedicat a la cunyada de l’artista, és a dir, a la germana de Teresa Solà, esposa d’Aragay. La tela, molt malmesa, presentava tres estrips importants, la qual cosa ha requerit un treball molt precís de restauració.

Un dels dibuixos preparatoris que Josep Aragay va realitzar per decorar les rajoles de la Font de Santa Anna de Barcelona representa una portadora d’aigua amb dos càntirs. Aquesta peça, d’alt valor històric i artístic, tenia problemes de fongs a la part inferior i ha calgut una intervenció de neteja. Durant el procés de desmuntatge del marc, ha aparegut un dibuix desconegut al revers de la peça. Es tracta de l’esbós d’una altra portadora d’aigua, aquesta amb una gerra a l’espatlla, que també havia de formar part del conjunt ceràmic de la font. El nou dibuix aporta noves dades sobre la història de la font i de l’evolució que van tenir els treballs de l’artista. Els responsables de la restauració i el Museu de Breda estan buscant una fórmula perquè es puguin mostrar els dos dibuixos en un sol marc.