NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

El Projecte «Reflex» sobre l’ús sostenible de l’aigua arriba a Breda

Notícia

Aquest dimecres 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, la plaça de la Vila ha acollit la presentació del projecte «Reflex», una iniciativa que té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre l’ús de l’aigua, de la importància d’un desenvolupament sostenible i de les conseqüències del malbaratament d’un dels béns més preuats que tenim.

Amb motiu de l’acte s’ha habilitat a la plaça de la Vila una estructura interactiva que representa el consum mitjà diari d’aigua d’una persona a Catalunya. Aquesta estructura està conformada per una hèlix bicatenària que pot recordar el símbol de l’infinit però que no arriba a completar-se, recordant que l’aigua és un bé finit. A l’interior d’aquesta hèlix hi ha un seguit d’ampolles d’aigua unides per un tub que acaba fora de l’estructura, fent referència a la facilitat amb la que ens podem quedar-ne sense.

Juntament amb l’estructura hi havia personal dinamitzador i material informatiu que ensenyava la població que el consum diari mitjà per persona al nostre país és de 142 litres. D’altra forma, el projecte «Reflex» informa de la quantitat d’aigua que es necessita per fabricar objectes quotidians, com els 3.000 litres per fer una samarreta o els 40.000 litres necessaris per omplir una piscina particular.

L’alumnat de l’Institut-Escola Montseny ha visitat la instal·lació per conèixer la situació actual d’us de l’aigua i la importància del seu ús sostenible i reduir de la major forma possible el malbaratament de la mateixa. Per altra banda, un grup d’alumnes de primer d’ESO del centre han exposat un projecte sobre l’aigua i el seu ús en el que han estat treballant durant tot el darrer trimestre i amb el quan van guanyar 4 medalles a la fira «Montquímic» que es va celebrar a Sant Celoni el passat 25 de maig.

A l’acte de presentació hi han intervingut l’alcalde de Breda, Dídac Manresa; el delegat d’Objectius de Desenvolupament Sostenible i Patrimoni Natural de la Diputació de Girona, Nil Papiol; i el Secretari de la Coordinadora d’ONG Solidàries de Girona i l’Alt Maresme, Javier Aspuac. Tots tres han representat els organismes promotors d’aquest acte a Breda. Entre els assistents hi havia altres representats de cadascun d’aquests tres ens.