NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

Fase de votació dels Pressupostos Participatius 2024

Notícia

El procés de Pressupostos Participatius 2024 de Breda, que destinarà 25.000€ del Pressupost Municipal a accions proposades i triades per la ciutadania, és a la seva fase final. Un cop revisades pels tècnics municipals i comprovat que són realitzables a nivell tècnic i legal, i presentades als vilatans i vilatanes en una sessió informativa que va tenir lloc el passat 11 d’abril a l’Espai Jove, han arribat a la fase de votació les 6 propostes següents:

  • Carpa al pati de l’IE Montseny
  • Material escolar per a l’IE Montseny
  • Escales mòbils per al Cementiri Municipal
  • Renovem els gegants, ajuda’ns Breda!
  • Un monjo, un nou gegantó
  • Taula de futtoc
  • Condicionament acústic al menjador escolar de l’IE Montseny
  • Condicionament d’espais al Poliesportiu Municipal

La fase de votació estarà oberta del 20 d’abril al 19 de maig. Podran votar totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi. La convocatòria està oberta tant a persones físiques com persones jurídiques.

Els punts de votació seran l’OAC de dilluns a divendres i el Centre Cultural Els Forns els caps de setmana durant els seus horaris d’obertura. Per a fer efectiu el vot s’ha d’utilitzar la butlleta amb les propostes finalistes que trobareu als punts de votació i a l’enllaç de l’inici d’aquest text. Tothom pot escollir fins a 3 propostes. Per a tenir més informació de les propostes finalistes podeu consultar un informe de cadascuna d’elles a l’apartat dedicat a aquest procés al web municipal o als punts d’exposició habilitats.

També podreu votar de forma telemàtica a través de l’APP eAgora. Si encara no teniu l’aplicació us la podeu descarregar al següent enllaç: eAgora APP.

Finalitzada la fase de votació es realitzarà l’escrutini final que determinarà la proposta o propostes guanyadores en un acte públic el proper 23 de maig a les 19h a l’Espai Jove. Es portaran a terme les propostes més votades fins a esgotar la partida de 25.000€. És a dir, si la proposta més votada no esgota el pressupost també es durà a terme la següent proposta més votada que sigui executable amb la partida restant, i així successivament fins a esgotar la quantitat econòmica disponible.

Amb aquest procés participatiu l’Ajuntament de Breda pretén assolir diversos objectius a nivell de poble, tals com promoure la participació de la ciutadania bredenca en la vida quotidiana col·lectiva; aconseguir una major identificació dels veïns amb la vila i augmentar la seva implicació; conèixer les necessitats dels veïns; promocionar una sèrie de valors imprescindibles en democràcia com empoderament, inclusió, igualtat, horitzontalitat, transparència i finalment planificar la despesa municipal el màxim d’ajustada a les prioritats ciutadanes.