NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

Resum del Municipal Ordinari del 25 de març de 2024

Notícia

El passat dilluns 25 de març va tenir lloc un nou Ple Municipal Ordinari. A la sessió van participar 10 dels 11 membres de la Corporació Local ja que el representant de la CUP va excusar la seva assistència.

El Ple va començar, com és habitual, aprovant l’acta de la sessió anterior i donant compte dels acords de la Junta de Govern Local, els decrets i les resolucions d’Alcaldia i altres tràmits administratius adoptats des de l’última sessió.

Dins dels punts dels que es va donar compte s’inclou la modificació de crèdit 2/2024, de transferència de crèdit entre partides de la mateixa àrea de despesa. Concretament es retiraran 6.100€ de la partida destinada a la redacció del POUM per afegir-los al projecte de la nova comissaria de policia. En la mateixa modificació de crèdit es retiraran 260,76€ també de la partida de redacció del POUM per afegir-los a la partida d’inversions de la «Taxa Justa» d’escombraries.

El primer punt de l’ordre del dia sotmès a votació va ser la ratificació del decret d’aprovació del Pla Pressupostari a mig termini. En el mateix s’inclou una previsió de liquidació del Pressupost General 2024 i una projecció dels Pressupostos Generals 2025, 2026 i 2027. La previsió de l’any vigent és que no es compleixi l’estabilitat pressupostària, ja que el fet de sol·licitar crèdit bancari ho fa pràcticament impossible. Pels propers anys es preveu una reducció en les inversions. Punt aprovat amb els 7 vots a favor del grup d’ERC i les 3 abstencions del grup de Junts x Breda.

Durant la sessió es van tractar tres punts que afectaven diverses ordenances fiscals. El primer va ser l’aprovació inicial la modificació de l’ordenança fiscal núm 1, reguladora de les tarifes del servei municipal de subministrament d’aigua i clavegueram. S’incorporarà, mitjançant un quadre annex, una relació de preus unitaris de materials i serveis per l’any vigent. Aquests preus fan referència a treballs de manteniment, reparació o instal·lacions, no al servei d’aigua. Punt aprovat amb els 7 vots d’ERC i les 3 abstencions de JxB.

El segon dels punts va tractar l’aprovació provisional de l’ordenança fiscal núm. 5, reguladora de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres. S’actualitzarà el preu passant d’un gravamen del 3,1% al 3,25%. Punt aprovat amb 7 vots a favor d’ERC i 3 vots en contra de JxB.

A continuació es va tractar l’aprovació provisional de la modificació de l’ordenança fiscal núm. 7, que regula les taxes per la utilització privativa i aprofitaments especials del domini públic local. Es produirà un canvi en l’articulat amb l’addició d’un nou epígraf que que contempli els supòsits d’utilització privativa de la via pública en casos concrets derivats de persones amb mobilitat reduïda. En cas de sol·licitar una plaça privativa d’ús exclusiu per un sol vehicle, s’aplicarà una taxa de 100€ per la instal·lació de la senyalització i pintura vial corresponent i de 20€ per metre lineal cada any. Punt aprovat per unanimitat.

El següent punt també va fer referència a ordenances fiscals, ja que es va tractar l’aprovació provisional de l’ordenança núm. 17, reguladora de la taxa per la prestació de serveis a la piscina municipal. Es farà un canvi en l’articulat per a ampliar la bonificació del 15% a totes les persones en situació d’atur, i no a les que tenen entre 17 i 29 anys, com fins ara. Punt aprovat per unanimitat.

En matèria urbanística es va tractar l’aprovació inicial de la modificació puntual de Normes Subsidiàries en l’àmbit del Pla Parcial núm. 8 Can Xifré. S’introduiran les modificacions necessàries pel que respecta a les zones destinades a equipaments esportius per tal de poder planificar, projectar, licitar i construir una nova pista poliesportiva que actuï com a annex a l’actual pavelló poliesportiu i que ocuparà la part posterior del Poliesportiu Municipal. Punt aprovat amb el vot favorable del grup d’ERC i l’abstenció del grup de JxB.

Altres punts de l’ordre del dia van ser:

  • Autoritzar la compatibilitat per a activitats privades com a docent, d’un funcionari de carrera: Es tracta d’una persona que actualment es troba en comissió de servei a un altre municipi, que ha sol·licitat poder compatibilitzar el seu treball amb una altra activitat, fet que permet la llei aplicable. Punt aprovat per unanimitat.
  • Aprovar inicialment la supressió del servei municipal de ràdio municipal: Decisió adoptada arran d’informes jurídics rebuts des de l’Associació Catalana de Ràdio en la que alerta que la gestió indirecta de les ràdios municipals no està permesa sumat al fet de la situació actual del servei. Punt aprovat amb 7 vots a favor d’ERC i 3 vots en contra de JxB.
  • Rectificar l’error material de l’aprovació del DUPROCIM: En el DUPROCIM (Document Únic de Protecció Civil Municipal) aprovat hi ha un error en els rols del representant municipal al CECAT, fet que es corregirà amb l’aprovació d’aquest punt, si s’escau. Hi constarà la regidora Rosa Prat, que actualment hi figura com a substituta, enlloc del regidor Josep Amargant, que ja ocupa un càrrec com a titular del grup local logístic i d’acollida i hi havia incompatibilitat. Punt aprovat amb 7 vots a favor (ERC) i 3 abstencions (JxB).
  • Aprovar la modificació de la relació de llocs de treball: En cas d’aprovar-se, s’augmentarà una hora setmanal la dedicació de l’auxiliar de museu, que també col·labora amb Càritas Parroquial, passant de 16h a 17h a la setmana. Punt aprovat per unanimitat.

Finalment es va afegir a l’ordre del dia un punt mitjançant el procediment d’assumptes urgents, relatiu a l’adhesió a l’acord marc de subministrament d’equips d’impressió i multifunció i adjudicació d’un contracte de subministrament a través de l’Associació Catalana de Municipis. Punt aprovat per unanimitat.