NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

El Monestir de Sant Salvador, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Notícia

El passat dimarts 13 de febrer el Govern de la Generalitat de Catalunya va declarar el Monestir de Sant Salvador de Breda com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), en la categoria de Monument Històric.

L’exterior del Monestir estava protegit des de l’any 1974 en tant que el nucli de Breda està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de Conjunt Històric. Amb aquesta nova declaració de monument històric també se’n protegeix l’interior.

La construcció de l’edifici monacal va del segle XI al XVI, i per això incorpora diversos estils arquitectònics. El conjunt està format per l’església d’origen romànic, el campanar, el claustre, les dependències perimetrals al voltant del claustre, així com el seu subsol.

El Palau Abacial queda exclòs de la protecció perquè l’interior ha estat transformat en habitatges, amb la qual cosa han perdut els valors patrimonials primigenis. Així i tot, queda inclòs en la protecció del Conjunt Històric i es garanteix la protecció de les façanes i el pati.

Aquesta nova categorització de BCIN en la categoria de Monument Històric permetrà singularitzar els elements que són de titularitat municipal (claustre i edificis adjacents) i de titularitat del Bisbat (església) i poder concórrer a subvencions per a la seva restauració a les quals només es poden acollir els BCIN que tenen categoria de Monument Històric. Es tracta d’un pas administratiu que és important de cara a l’assoliment de més recursos econòmics per a continuar amb les tasques de restauració del Monestir de Sant Salvador de Breda, un dels referents arquitectònics del país.