NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

Ernest Callís presenta el seu llibre «Negrito» al Centre Cultural Els Forns

CARTELL

El proper dimarts 14 de febrer a les 19h el Centre Cultural Els Forns acollira la presentació de la novel·la «Negrito», a càrrec del seu autor, Ernest Callís. Es tracta d’una història ambientada a Breda, ja que l’autor manté una forta vinculació amb la nostra Vila. Amb «Negrito» l’Ernest Callís va guanyar la XXIIè Premi de Novel·la Rural de la Diputació de Còrdova l’any 2021.

El text planteja la insatisfacció que poden arribar a sentir moltes persones el lloc on viuen, creient que la felicitat està condicionada pel seu entorn. Una idea que es materialitza en dos dels protagonistes de l’obra, amb dues històries que s’entrellacen. Per una banda en Carlos, que vol fugir del passat familiar i d’una vida rural que l’esclavitza i que el fa sentir que la seva vida no té valor. Per l’altra banda l’Ester, que desitja sortir de la ciutat i consolidar en un entorn rural el tipus de família que sempre ha volgut. El «Negrito»és un gos tendre, savi i lluminós, massa llest per estar entre els seus congèneres però no suficient com per entendre la complexitat de les vides humanes. Esdevindrà la figura clau de la novel·la, una inspiració i un referent per la resta de personatges, ja que accepta el seu destí tal i com és i no aspira a tenir el que no té o a ser més del que és.

Ernest Callís és periodista i escriptor. Va col·laborar a diversos mitjans com Tele/eXpres, El País, Catalunya Radio i ABC. És autor de diversos llibres, entre els que destaquen títols com «Nata negra», «Guatemala improvisada» o «Manual d’entrenament de cavalls de resistència».