NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

El cinema català arriba a Breda amb les projeccions del Cicle Gaudí

CARTELL

Breda s’ha adherit al Cicle Gaudí, un projecte que acosta el cinema català arreu del territori. A partir d’aquest mes de novembre cada mes es projectarà una pel·lícula catalana al Cercle Bredenc. D’aquesta forma es diposarà de més facilitat per gaudir de diferents llargmetratges de producció catalana, que no sempre arriben amb facilitat als circuits habituals de distribució. L’Ajuntament de Breda assumeix els costos de l’adhesió al Cicle Gaudí, mentre que l’Associació de Veïns Vilatans de Breda serà l’encarregada d’organitzar cadascuna de les sessions que es duran a terme.

La primera de les projeccions serà el dijous 24 de novembre a les 20.30h amb Alcarràs, de Carla Simón. Es tracta d’un drama social en el que la família Solé es reuneix per la collita al seu terreny de presseguers a Alcarràs. Després de 80 anys tenint cura de la mateixa extensió de terra, aquesta podria ser l’última vegada, ja que després de la mort del propietari el seu hereu vol vendre el terreny. Una cinta en el que la directora s’inspira en fets que ella mateixa ha viscut de prop i que denuncia les dificultats i injustícies que es viuen en molts punts del món rural que conserven l’agricultura com a mode de vida. Alcarràs ha estat un éxit rotund de taquilla i de crítica, obtenint diversos reconeixements de prestigi com l’Os d’Or al Festival Internacional de Cinema de Berlin, convertint-se en la primera pel·lícula en català que aconsegueix aquest guardó. Per altra banda, va ser seleccionada per l’Acadèmia Espanyola del Cinema per representar Espanya a la propera edició dels Premis Oscar.

El Cicle Gaudí és un projecte impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català juntament amb altres institucions que té com a objectiu promoure el consum de cinema català a tot el territori de llengua catalana, prestigiar la cinematografia feta aquí i fomentar un hàbit de consum en el públic. Per assolir-ho s’ha creat una xarxa estable de sales a Catalunya que porta cada mes una pel·lícula catalana a més d’un centenar de poblacions de tot el territori. Arriba allà on la ciutadania no té un accés fàcil a l’oferta en pantalla gran, ja sigui per manca de sala de cinema o bé per absència de programació catalana a les sales de cinema properes.

L’entrada general té un preu de 4,5€. També hi haurà entrades a un preu reduït de 3€ per a aquelles persones que tinguin el Carnet Jove, siguin sòcies de la Federació d’Ateneus de Catalunya o habitin al Baix Montseny. Per altra banda, amb la targeta del Club Vanguardia es podran aconseguir dues entrades al preu d’una.