NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

La bredenca Anna Muntal crea un itinerari interpretatiu de la Ruta de les Fonts de Breda

Notícia

Consulta tota la informació referent a aquest projecte al següent enllaç: ITINERARI INTERPRETATIU DE LA RUTA DE LES FONTS DE BREDA

A partir d’ara les persones que segueixin el recorregut de la Ruta de les Fonts de Breda disposaran d’una sèrie de recursos per conèixer molt millor l’entorn natural de la zona mentre gaudeixen de l’experiència. Tot això gràcies a la tasca d’Anna Muntal, veïna del municipi, que ha creat un itinerari interpretatiu d’aquesta ruta de senderisme que envolta el poble i passa per algunes de les fonts més emblemàtiques de l’entorn.

Aquest projecte és el Treball de Final de Grau de l’Anna Muntal, que enguany acabarà els seus estudis de biologia ambiental a la Universitat Autònoma de Barcelona. A més de la finalitat acadèmica, el projecte veurà la llum gràcies a la col·laboració entre l’estudiant i l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Breda, que instal·larà els diferents recursos desenvolupats per Muntal al llarg del recorregut. D’aquesta forma tothom que segueixi el camí de la Ruta de les Fonts podrà gaudir d’una proposta enriquidora que promou la descoberta del patrimoni local i l’interès per la natura.

Aquesta iniciativa es tradueix en una sèrie de recursos visuals, auditius i interactius que permeten a les persones que fan la ruta conèixer i identificar la flora, la fauna i l’entorn de la zona. Aquesta descoberta es fa a través d’uns plafons informatius que es trobaran a la plaça de la Vila, punt d’inici de la ruta, i a diferents punts del recorregut. Un recorregut que serà molt fàcil de seguir, ja que es troba disponible en un mapa interactiu a Google Maps i al qual es podrà accedir a través d’un Codi QR situat a cada plafó.A més dels recursos informatius, es plantegen diferents jocs que ajuden a l’assimilació dels diferents conceptes d’una forma més divertida i interessant. Per altra banda, els i les visitants de la Ruta de les Fonts podran fer les seves aportacions de la mateixa a través de la plataforma iNaturalist, una iniciativa de ciència ciutadana que ajudarà a detallar i enriquir la informació disponible sobre la biodiversitat de la zona gràcies a l’aportació de tothom.

El projecte de l’itinerari interpretatiu de la Ruta de les Fonts de Breda es podrà consultar i gaudir sense necessitat de fer la ruta a peu, ja que tots els continguts els podeu trobar al web municipal www.breda.cat, seguint l’enllaç que es troba a l’inici d’aquest article.