NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

Un grup de reclusos de Quatre Camins visita Breda per la seva tradició en la ceràmica i la terrissa

Taller Ceràmica

El passat divendres un grup de presos del centre penitenciari de Quatre Camins va visitar Breda per conèixer de primera mà la tradició del municipi del sector de la ceràmica i la terrissa.

En primer lloc van visitar el Centre Cultural Els Forns, on van ser rebuts pel regidor de Cultura i Patrimoni, Andreu Pujol. Allà van visitar l’exposició permanent sobre la ceràmica de Breda, coneixent el procés tradicional d’elaboració de ceràmica i terrissa, les diferents eines emprades i la col·lecció de peces ceràmiques exposades. Posteriorment van visitar el taller d’Antoni Majó, que els va ensenyar els seus mètodes de treball i els va fer una demostració d’elaboració de terrissa amb un torn de forma manual i artesana.

Aquests reclusos realitzen un taller de ceràmica dins la presó gràcies a un dels programes impulsats pel Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (Cire) del Departament de Justícia. La seva visita a Breda, per tant, forma part del seu procés de formació en el sector mentre compleixen la seva condemna. Des del Cire treballen en la reinserció de persones privades de llibertat a través de la formació, l’ocupació i la inserció laboral.

Seguint en la línia de col·laboració mostrada des del municipi de Breda, a finals d’any el Centre Cultural Els Forns acollirà una exposició d’obres de ceràmica realitzada per interns tant de Quatre Camins com d’altres centres penitenciaris.