NO ET PERDIS LES NOTÍCIES, TOT A UN CLIC.

Notícies

Campanya de recollida de material humanitari per a Ucraïna

Breda amb Ucraïna

La guerra a Ucraïna arran de la invasió del país per part de Rússia ha generat una greu crisi humanitària amb milions de persones desplaçades fugint del conflicte armat. Per aquest motiu durant les properes setmanes tindrà lloc a Breda una campanya de recollida de material humanitari per ajudar a tothom que escapa d’aquest conflicte bèl·lic. L’Ajuntament de Breda coordina la logística i l’organització d’una iniciativa sorgida inicialment de la ciutadania. Per altra banda la Unió de Botiguers i Comerciants de Breda també hi col·labora en la campanya.

Calen articles de tota mena, principalment aliments no peribles, bolquers per a nadons, guants d’un sol ús, roba, sacs de dormir o mantes, entre d’altres. Podeu consultar un llistat exhaustiu de les necessitats actuals al següent enllaç: PUNTS DE RECOLLIDA A BREDA.

Diversos comerços del municipi actuaran com a punt de recollida: Naturbreda, Ninesa, Farmàcia Mònica Ventura, Farmàcia Carme Buxalleu i Forn de Pa Costa. A aquests se’ls ha de sumar el punt que s’habilitarà al Centre Cívic 1 d’Octubre, on es podran fer donacions de material cada dimecres, dijous i divendres de 17h a 18.30h. Es demana a les persones que entreguin objectes voluminosos que ho facin directament al Centre Cívic.

El material recollit s’entregarà a les associacions “Txervona Kalina” i “UEBE”. Aquestes dues entitats seran les encarregades de portar el material des de Catalunya als diferents punts d’atenció a persones provinents d’Ucraïna a estats veïns com Polònia, Hongria, Eslovàquia o Romania, entre d’altres.

A més del material humanitari també es poden fer donacions monetàries, tal i com s’indica al llistat enllaçat anteriorment. En aquest sentit l’Ajuntament de Breda realitzarà una aportació econòmica al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

La iniciativa d’una campanya de recollida a Breda de material humanitari per a les persones refugiades va sorgir inicialment de diversos vilatans i vilatanes de Breda i del comerç Naturbreda, que ha centralitzat la recollida de material al municipi durant els primers dies. A dia d’avui, amb la suma de nous establiments i entitats a la campanya, serà l’Ajuntament qui s’encarregui de l’organització i la logística per centralitzar la gestió de tots els punts de recollida. D’aquesta forma s’aconseguirà una major eficiència a l’hora de fer arribar tot el material recollit allà on més es necessita.